18 mrt 2023 - 17:20
2 min.
Samenwerken

Iets niet uitspreken is pas echt onaardig

coaching

Uiteindelijk willen we toch allemaal graag aardig gevonden worden en het goed doen voor elkaar? Ik in ieder geval wel. Hier zie je mij in mijn expeditie ‘Buiten-coach’ outfit. Helemaal happy de peppie dat ik deze dag teamcoach kon zijn.

Wat je op de foto niet ziet is de pijn in mijn onderbuik.

Een groep leiders, onbekenden van elkaar, die in korte tijd tot een team gesmolten moesten worden. ‘Mijn’ team ging als een speer. Ze hadden het fijn, overlegden goed en wonnen alle proeven. Toch knaagde er iets aan mij. Niet iedereen had een bijdrage, de groep vaarde op diegene die het hardst riepen. Na een aantal proeven besprak ik het. En ja, meerdere mensen voelde het ook zo. ‘Nou weet je wat, volgende proef mag jij de leiding pakken. Geven we jouw het volste vertrouwen.’ Werd er gezegd tegen een van de stillere. En nog geen 3 minuten later, zonder de kans te hebben gehad zichzelf te laten zien, werd hij door deze zelfde mensen keihard uit het team gestemd…

“Waarom hebben jullie niet eerder iets gezegd?”, vroeg ik. “Ja, dat vond ik ook zo onaardig”, was de reactie.

Iets bespreekbaar maken wordt vaak ten onrechte bestempeld als ‘onaardig’. Het NIET uitspreken is pas echt onaardig. Je ontneemt de ander daarmee een mooie kans.

Spreek je uit, doe dit vanuit je hart en groei samen.

Dit artikel is geschreven door:

Ilse Niesink

Enthousiaste trainer en ondernemer. Commercieel hart. Intuïtief. Legt de lat hoog. Zet denken om in actie. Samen vinden we altijd een weg. Houdt van lekker eten en vooral van chips.
8.9