18 mrt 2023 - 17:26
2 min.
Samenwerken

Ik neem ontslag en kom opnieuw in dienst

‘In januari starten er 20 nieuwe collega’s. We hebben geen fatsoenlijk inwerktraject. Iedereen is te druk om dat er ‘even’ bij te doen, maar we vinden het wel super belangrijk om dit goed te gaan doen. Help!’

Waar inwerken soms ‘even op gang helpen’ lijkt is het in praktijk noodzakelijk kwaad wil je snel, effectief en succesvol doorgroeien. Wat voor veel MKB-bedrijven lastig is, is dat er niet een afdeling of specialist is die ze dit uit handen neemt. Het komt erbij en de hele reden dat ze nieuwe mensen aannemen is onder andere omdat ze al veel te druk zijn.

Hoe dit op te lossen?

Wij hebben met deze klant een fantastisch praktisch traject ontworpen. Snel uitvoerbaar, niet te belastend voor de bestaande populatie, maar vooral enthousiasmerend. Zo enthousiasmerend zelfs dat een van hen zei: “Ik neem ontslag en kom opnieuw in dienst. Ik wil ook door dit traject!” Gaaf toch?

Vaak is even vertragen en met een paar man een goed fundament neerleggen alles wat er nodig is.

Ik ben benieuwd naar jullie tips. Hoe werken jullie je mensen in op dit moment? Deel het met mij via ilse@orange8.nl of neem contact met ons op om eens te sparren!

Dit artikel is geschreven door:

Ilse Niesink

Enthousiaste trainer en ondernemer. Commercieel hart. Intuïtief. Legt de lat hoog. Zet denken om in actie. Samen vinden we altijd een weg. Houdt van lekker eten en vooral van chips.
8.9