8 apr 2024 - 08:44
2 min.
Talentontwikkeling

Ontketen jouw potentieel

Het inspireren van deelnemers en hen inzicht geven dat ze hoogstwaarschijnlijk nog lang niet al hun potentieel benutten, dat is mijn talent! Ik ontdek waar de glimmertjes in de ogen ontstaan, voel een ontzettende drive én heb de werkomgeving gecreëerd waarin ik dit kan doen.

Net zoals Max Verstappen weet hoe hij als topsporter langdurig en duurzaam een topprestatie neerzet, is het voor jou als bedrijfsatleet een vergelijkbare uitdaging om te groeien van een effectieve medewerker naar een high potential. Dit begint bij het ontrafelen van jouw drijfveren en talenten.

Wanneer je begrijpt waarom je doet wat je doet en wat je drijft, kun je je talenten beter herkennen en benutten. Het is als een navigatiesysteem dat je leidt naar situaties waarin je kunt excelleren.

Stel je voor: je racet fluit vrolijk op weg naar huis na een voldane werkdag. Waarschijnlijk is een van je drijfveren gevoed en heb je je talent ingezet. Maar wat als je wel talent hebt maar geen motivatie voelt? Of als je je talent niet kunt tonen in je huidige werk? Dan blijft jouw talent onbenut.

De Formule van Talent in Actie

De formule om talent in actie te brengen is: Talent + Gedrag + Context = Talent in actie

Een getalenteerde pianospeler zonder motivatie om te oefenen – talent blijft onbenut.
Een gemotiveerde keeper zonder talent maar met inzet – talent blijft onontwikkeld.
Een talentvolle, gedreven manager in een traag werkproces – talent wordt belemmerd.

En net als Max Verstappen weet hoe zijn talent in actie te brengen, is het aan jou om te ontdekken welke knoppen jij moet draaien om jouw talent volledig te benutten.

Dus, weet jij al aan welke knoppen jij moet draaien om jouw talent volledig in actie te laten komen? Tijd om dat gaspedaal in te trappen en te zien wat jij echt in huis hebt!

Dit artikel is geschreven door:

Amanda Ronhaar

Stralend en energiek. Actiegericht en waar nodig vertragen. Met passie voor het vak. Liefdevol confronteren. Lachrimpels heb ik goed voor gespaard.
8.9