Regioteams deJong&Laan in Topvorm

Regioteams in topvorm

Het zou de krantenkop kunnen zijn van het verslag door een objectieve journalist die onze Summer Course van vrijdag 1 oktober 2021 heeft moeten samenvatten.

Met ongeveer 80 collega’s van de disciplines Personeel en Salaris kwamen we samen in Nunspeet voor een onvervalst dagje teambuilding. Onder leiding van Jan van Halst en Bart Nijhuis (niet te verwarren met scheidsrechter Bas Nijhuis) kregen we inzicht in het onderling samenwerken en hoe we concreet aan de slag gaan met onze collectieve doelstellingen. Jan en Bart wisten onze collega’s te boeien met hun persoonlijke verhalen uit de praktijk als ex-profvoetballer en succesvol ondernemer. Door hun laagdrempelige manier van coachen en communiceren bleef iedereen van begin tot eind geboeid en geïnspireerd. De plenaire ruimte alsmede de ruimtes waar de sessies per regioteam werden gehouden golden als ‘gesloten kleedkamer’, waar iedereen alles mocht en kon zeggen met vertrouwen als toverwoord.

Jan en Bart brachten voorbeelden uit de theorie tot leven en combineerden dit met ultieme samenwerkingsopdrachten. Met behulp van een heliumstick (wie kent het niet) en een stuk landbouwplastic werd de onderlinge samenwerking op de proef gesteld. Waar een aantal regioteams beide opdrachten met glans wisten af te ronden, waren andere teams vooral druk om collega’s te overtuigen van hun gelijk terwijl het resultaat van de opdrachten minder succesvol was. Een derde sessie was bedoeld om per regioteam de doelstellingen en ontwikkelpunten in kaart te brengen aan de hand van een viertal vragen.

Omdat de kleedkamerdeur gesloten bleef ontstonden er oprechte gesprekken waarin iedereen kon aangeven wat er, naast alle positieve punten, op het vlak van communicatie en samenwerking beter kan in de toekomst. De sessies resulteerden in concrete uitkomsten, die werden gevisualiseerd in een tekening. Het slotakkoord van deze dag, die in tweeën werd gesplitst door een overheerlijke lunch, waren de presentaties van deze uitkomsten om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Ieder regioteam zet deze week al stappen om de gemaakte plannen te vertalen in concrete afspraken en acties.

Ons regioteam (Oost Noord) heeft maandag 4 oktober de koe bij de hoorns gevat door een roulatieschema op te stellen, waarmee collega’s vestiging overschrijdend gaan werken. Doel hiervan is ten eerste om de onderlinge relatie te versterken om elkaar vervolgens beter te kunnen vinden in de onderlinge samenwerking. Hiermee willen wij de (interne) betrokkenheid en kwaliteit van dienstverlening naar een volgend niveau brengen, waarmee in het verlengde ook de organisatiedoelstellingen voor 2025 worden gerealiseerd.

Maurice Gort
Consultant E-HR bij deJong&Laan

Deze mooie klantreview mochten we ontvangen van deJong&Laan. Ook toe aan een Team in Topvorm? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Je bent van harte welkom! 

Wil je weten wat ons trainingsaanbod is?

Bekijk onze gratis brochures

Ik wil

contact

Orange8 maakt het praktisch door beschikbare bronnen te vertalen naar praktische strategieën die werken om jouw uitdaging te halen. Neem contact met ons op over jouw uitdaging: info@orange8.nl.

Vind je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer over onze cookies.