And so the adventure begins ….

Wat gaaf en spannend om na 17 jaar dienstverband als zelfstandig ondernemer te starten. En dan gelijk in samenwerking met Orange8! Eerlijk? Er gaat van alles door mij heen. Positieve energie: Mooie kansen, nieuwe mensen, bouwen en ontwikkelen. Ik ben nieuwsgierig ingesteld en hou van nieuwe uitdagingen. Dan is dit natuurlijk fantastisch!

Maar ook gedachtes als: “Kan ik dit wel? Gaat het wel zo’n succes worden? Wat is mijn rol in dit nieuwe team? Wat vinden ze van mij?” en zo verder. Bijzonder en interessant hoe dat werkt; zoveel ervaring en dan toch deze “gezonde” twijfel, onzekerheid en spanningen. Oude gevoelens komen weer naar boven en ook mijn behoefte aan een bepaalde overzichtelijke structuur. Deze kwetsbaarheid is goed om weer te ervaren, als trainer/coach weet je het rationeel en praat je er vaak over met je deelnemers. Nu voel ik het zelf ook weer!

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk het is om nieuwe mensen te ontvangen. Een schrijnend voorbeeld hiervan: “Welkom bij je nieuwe team, even kort voorstellen, hier is je computer en zijn je inlogcodes. Kijk maar eens even rond en als er vragen zijn, let me know!! Succes hè?”. Beetje hetzelfde als: “Hier heb je een bal, ga maar voetballen, maar de spelregels zijn nog niet bekend, kom je vanzelf wel achter”.

Ik vind een goed ontvangst van nieuwe mensen cruciaal. Daar zet je de toon van de samenwerking. Hoe is het inwerkprogramma ingericht, hoe ontvang je iemand in het team, welke ‘spelregels’ gelden er, hoe werken we samen als team en wat is het DNA van het bedrijf? Het hele team is hier verantwoordelijk voor. Dat je veel te leren en ontdekken hebt in een nieuwe organisatie of team is vaak wel duidelijk. Het is dan belangrijk om een basis mee te geven en de nieuwe medewerker het gevoel te geven dat hij of zij kan vertrouwen op het nieuwe team als het nodig is.

Aandacht voor vertrekkende collega’s is overigens even belangrijk. Daarover meer in een volgende blog. Voor nu focus ik mij nog even op alle energie die ik heb gekregen van mijn eigen start bij Orange8.

Want wat een goede start was dat! Een warm ontvangst met een programma waarin veel emoties zijn geraakt en ook de basis van Orange 8 is overgebracht. Het hele team, de ‘nieuwen’ (Tijs, Anouk, ik), maar zeker ook Bart en Ilse (de basis van Orange8) zijn er vol en open ingegaan. Wat een energie, vertrouwen, warmte en ervaring is er samen! Wat een geweldige start.

And so my adventure begins…

Wil je zelf je nieuwe medewerkers ook zo’n warm welkom en een vliegende start bezorgen? Neem dan contact met me op. Ik help je graag bij alle fases van teamontwikkeling.

Emil

Wil je weten wat ons trainingsaanbod is?

Bekijk onze gratis brochures

Ik wil

contact

Orange8 maakt het praktisch door beschikbare bronnen te vertalen naar praktische strategieën die werken om jouw uitdaging te halen. Neem contact met ons op over jouw uitdaging: info@orange8.nl.

Vind je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer over onze cookies.